Volt egyszer egy olajgyári kémény… és egy a kémény megmentését célzó tervpályázat, melyet az Épülettervezési Tanszék (Építész Műteremház) és a Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara írt ki, és bonyolított le.

A tervanyagot még tavasszal elkértem Jozsef Elo-től, gyűjtöttem hozzá előzményeket és ‘utózmányokat’, főként a kisalfold.hu-ról, Veöreös András írt a témában egy tanulmányt, Mátyás Tutervai egy utószót, Nemes Zoltán ‘mettor’ pedig rendelkezésünkre bocsátotta díjnyertes képét a címlapra. Így született meg a Füstbe ment terv című kötet a Winkler Gábor Építész- és Építőmérnöki Szakkollégium segítségével, egy NTP projekt keretében, Kottmayer Tibor közreműködésével.

A 72 oldalas kiadvány digitálisan elérhető itt:
https://www.researchgate.net/…/335700175_Fustbe_ment_terv_-…
és itt is:
https://www.academia.edu/…/F%C3%BCstbe_ment_terv_-_%C3%89p%…

A kötetben szereplő anyagoknak több mint 70 szerzője van. Sajnos nem tudok mindenkit elérni, ezért kérem, hogy bátran értesítsétek azokat, akik a pályázatok elkészítésében közreműködtek, vagy a kapcsolódó írások, képek szerzői.
Ezúton is köszönöm, hogy ilyen színvonalas tartalmakat készítettetek. Öröm volt velük dolgozni. Remélem, hogy a történet összefoglalása elnyeri majd a tetszéseteket.
Bár a sztori vége (spoiler!) sajnos nem lett happy end.

Horváth Tamás