Tisztelt Kollégák!

A veszélyhelyzet és az azt követő intézkedések nyomán a taggyűlések és küldöttgyűlések megtartására nincs mód, így a jogszabályok által előírt beszámolók elfogadásának, és a tisztségviselők választásának a kérdése sokáig megoldatlan maradt.

Végül a 102/2020. (IV.10.) Korm. rendelet lehetővé tette, hogy a köztestületek esetében a taggyűlések, küldöttgyűlések helyett bizonyos esetekben és feltételekkel az elnökségek döntsenek, ezzel biztosítva a kamarák működését.

A hivatkozott Korm. rendelet alapján ezért a GYMSMÉK Elnöksége – a korábbi tájékoztatásának megfelelően – elfogadta a 2019. évre vonatkozó munkájáról és gazdálkodásáról szóló beszámolóit. Elkészültek azok a beszámolók is, amelyek elfogadásra az elnökségnek nincs felhatalmazása, így ezen esetekben azokat áttekintette és a honlapunkon közzé tesszük.

Összhangban a Korm, rendelet előírásaival, azok a beszámolók és szabályzatok kerülnek a veszélyhelyzet visszavonását követő küldöttgyűlési jóváhagyásra előterjesztésre, amelyekről a döntés eredendően küldöttgyűlési hatáskörbe tartozik:

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK

2020. június 3.

1. A 7/2020. (VI.03..) Korm. rendelet és a MÉK Elnöki szabályok alapján a Gy-M-S Megyei Építész Kamara Elnöksége 5 igen, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodás mellett a Gy-M-S Megyei Építész Kamara 2019. évi gazdálkodásáról szóló beszámolóját elfogadja, azt küldöttgyűlésre történő előterjesztésre alkalmasnak tartja, a honlapján közzé teszi.

2. A 8/2020. (VI.03..) Korm. rendelet és a MÉK Elnöki szabályok alapján a Gy-M-S Megyei Építész Kamara Elnöksége 5 igen, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodás mellett a Gy-M-S Megyei Építész Kamara 2020. évi költségvetés tervezetét elfogadja, azt küldöttgyűlésre történő előterjesztésre alkalmasnak tartja, a honlapján közzé teszi.

3. A 9/2020. (VI.03..) Korm. rendelet és a MÉK Elnöki szabályok alapján a Gy-M-S Megyei Építész Kamara Elnöksége 5 igen, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodás mellett az Elnökség 2019. évi munkájáról szóló beszámolóját elfogadja, azt küldöttgyűlésre történő előterjesztésre alkalmasnak tartja, a honlapján közzé teszi.

4. A 10/2020. (VI.03..) Korm. rendelet és a MÉK Elnöki szabályok alapján a Gy-M-S Megyei Építész Kamara Elnöksége 5 igen, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodás mellett az Etikai-Fegyelmi Bizottság 2019. évi munkájáról szóló beszámolójával egyetért, azt küldöttgyűlésre történő előterjesztésre alkalmasnak tartja, a honlapján közzé teszi.

5. A 11/2020. (VI.03..) Korm. rendelet és a MÉK Elnöki szabályok alapján a Gy-M-S Megyei Építész Kamara Elnöksége 5 igen, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodás mellett az Felügyelő Bizottság 2019. évi munkájáról szóló beszámolóját áttekintette, és a honlapján közzé teszi.

6. A 12/2020. (VI.03..) Korm. rendelet és a MÉK Elnöki szabályok alapján a Gy-M-S Megyei Építész Kamara Elnöksége 5 igen, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodás mellett a Kamarai Biztosok 2019. évi munkájáról szóló jelentéssel egyetért, azt küldöttgyűlésre történő előterjesztésre alkalmasnak tartja, a honlapján közzé teszi.

Letölthető anyagok

A Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara költségvetés 2019. évre (pdf)

ELNÖKSÉGI BESZÁMOLÓ (2019. január-december) pdf

Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara költségvetés 2020. évre (pdf)

GYMSMÉK FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA a bizottság 2019. május és 2020. május hó közötti működéséről. (pdf)

Az Etikai- Fegyelmi Bizottság beszámolója a 2019. áprilistól 2020. áprilisig terjedő időszakról (pdf)

Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara Kamarai biztosi jelentés a 2019. évi tapasztalatokról (pdf)

Tutervai Mátyás

a Gy-M-S Megyei Építész Kamara

elnöke